tirsdag den 16. april 2013

Hvilke farver er du til?

 
Som billedkunst- og billedskolelærer er fedtfarver og oliepastel ikke et ukendt farveredskab. Efter min mening, bliver der desværre brugt for mange fedtfarver (af forskellig slags) i undervisningen af nybegyndere inden for billedkunsten. Og med nybegyndere, mener jeg børn fra o-klasse og til 5.-6. klasse. Det er i min verden, næsten lige så svært at bruge, som af få eleverne i håndarbejde til at sy kantebånd på ting. Og sidstnævnte ved jeg af erfaring er en svær disciplin.
 
Jeg har aldrig brugt fedtfarverne særlig meget. Måske er det min manglende evne til at kunne se mulighederne, men samtidig mener jeg ikke at succesraten hos den enkelte elev, ikke kan være særlig stor.
For det første fedter det helt vildt, især hvis man endnu ikke er helt skarp motorisk, der er ikke mulighed for at viske ud igen, du kan ikke blande farverne særlig let og "usynligt"....
DERFOR har jeg købt softpastels! De er i min verden fantastiske at arbejde med.
Billederne herunder understøtter mine argumenter - fordi med softpastels kan man blande farverne med fingeren, viske ud med viskelæder, forsigtigt arbejde sig gennem lag efter lag af farve. Det er muligt hele tiden at bygge ovenpå, og derved lettere for eleverne at ændre evt. fejl. Når man arbejder med lys og skygge, med farverne, som eleverne på billedskolen har gjort, er der større chance for succes med softpastels som farveredskab.
 

Billederne er lavet i a2, som det har et vist format. Jeg er så stolt af mine elever på mellem 8-11 år, som kan tegne, formgive og farve på dette niveau.

1 kommentar:

  1. Hvor er de fine.
    Selvom jeg altid har været meget begejstret for neocolor, er jeg også helt vild med pastel for tiden! Glæder mig til at se mere.
    Med venlig hilsen FruBilledkunst

    SvarSlet