søndag den 16. november 2014

"blinde" ugler...

Eleverne på billedskole har arbejdet med blindtegning. Det startede med en øvelse, der endte som det helt rigtige, og som et færdigt og spændende billede af en fugl.

Foran dem blev stillet en udstoppet fugl - De skulle sætte blyanten på deres papir og mens de kun kiggede på fuglen, tegne den med hånden. Dvs. de skulle lade deres øjne følge omridset af fuglen og evt. også få tegnet øjne på. 
Hvorfor denne øvelse? Ved at træne øjet til at se på det man skal tegne, bliver ens tegnetekniske kompetencer bedre. Man får tegnet det man ser og ikke det man tror man ser.

Det er en meget svær opgave for eleverne. De kan næste ikke lade være med at se på det de tegner, og så er resultatet for de fleste over hoved ikke tilfredsstillende.Efter de alle havde tegnet 3-4 udgaver af deres fugt, skulle de udvælge den bedste.
Nu måtte de godt se på billedet... de skulle inddele fuglen i felter og farvelægge dem. Efterfølgende blev fuglen tegnet op med sort tusch, for at fremhæve strukturerne.


Billedet blev sat på sort baggrund og pludseligt blev deres "grimme" billede færdiggjort og fik samtidig et helt andet udtryk. Vi legede lidt med Picassos stil, og det at et billede kan have mange udtryk uden at være perfekte.
Elevern blev meget overrasket og glade for det endelige resultat.
Super fine billeder.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar