søndag den 23. november 2014

Akvarel i børnehøjde


Hvordan giver man børn - indskolingsbørn - en fornemmelse for akvarel og hvordan man kan arbejde med farver, en anderledes form og få streger - og lave skønne skønne billeder.

Her er en udgave af en måde at gøre det på. Det giver børnene en fornemmelse for teknikkerne, kravet til fordybelse og understøttelsen af formatet. Detaljerne skal være enkelte og tydelige, og BUM! så har man disse smukke billeder - der i den grad ville se smukke ud i en billedramme.


OPGAVE: 
Du skal bruge akvarelpapir A4, et tegneunderlag, malertape, akvarelfarve, malerpensel, en sort tusch og evt. også andre farver.

Forklar eleverne omkring akvarelfarve og hvordan det arbejder.
Lad dem mærke at papiret er anderledes og hvorfor det skal tapes fast til underlaget.
Tap det fast øverst og nederst, så giver det en flot hvid kant når billedet er færdigt.
Lad dem nu arbejde med farverne. Vær opmærksom på at de skal bruge nok vand og ikke for meget farver, så baggrunden bliver let og flyder sammen.


Gangen efter tages papiret af underlaget, dele på midten, så hver elev nu står med to aflange papirer.
Tal om formatet og at fuglene (eller andre dyr) er lidt mærkelige, for de har laaange ben. Vi eksempler på hvordan de kan tegnes. Lad dem tegne en lille skitse først på hvidt papir. Derefter skal de tegne fuglene (dyrene) over på akvarelpapiret og tegne det op med sort tusch. Der er muligt lige at viske de synlige blyantsstreger ud. Lad dem evt. farvelægge fuglenes (dyrenes) kroppe.

Alle gør sig umage og resultatet er de skønneste billeder!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar