onsdag den 18. december 2013

"Jorden set fra himlen" i 3D

JORDEN SET FRA HIMLEN var udgangspunktet for dette billedarbejde. 
Vi startede med at se en masse af Yann Arthus Bertrand, smukke billeder fra forskellige steder på jorden.

Det blev til en god opstartssamtale om de forskellige billeder. Vi kom omkring hvordan farverne påvirkede os, og hvilken oplevelse af helheden vi som beskuere fik.  Vi sammenlignede billederne, delte dem ind i kategorier så som, bevægelse, farver, former, linjer...

Vi talte om hvorfor disse billeder påvirkede os alle positivt. Hvorfor vi blev betaget af dem og hvordan de fik os til at føle.

Eleverne skulle nu vælge et billede hver, som de skulle omforme til et 3D billede. Dvs. de skulle vælge et billede der havde "højde" og var muligt at lave. 
De fik derefter udleveret en farvekopi af deres valgte billede og en masonit plade. Først skulle de tegne på pladen, så eleverne havde nogle linjer at gå efter i deres arbejde.
De skulle nu vælge silkepapir i de rigtige farver i forhold til deres billede, og rive det i mindre stykker.
Papiret skulle sættes på med tapetklister. Ved forhøjninger rullede de små kugler, lagde dem på pladen og dækkede det til med glat silkepapir. Det var vigtigt for helhedsindtrykket at silkepapiret var glat, sad ordentligt fast, og kom helt rundt om kanten, så der ikke var nogen synlig kant af pladen.


Eleverne brugte ca 4. dobbeltlektioner på at færdiggøre deres 3d billede. 
Herunder kan du se noget af udstillingen.
Da det kan være rigtig svært, at hænge rimelig tunge 3D billeder op på væggen, valgte vi at lave udstillingen på skolebiblioteks trappet til vores repos. Det gav en rigtig god effekt, at sætte det valgte foto op på trappen (lodret) og sætte elevernes billeder lige neden under. Skønt!
Ingen kommentarer:

Send en kommentar