lørdag den 7. december 2013

Cowparade i 4. kl

Vi er endelig færdig med et fantastisk forløb omkring køer, som er blevet til vores egen COWPARADE.
Eleverne har lært lidt omkring cowparade, som er verdens største kunstprojekt, og har arbejdet omkring køer, i form af tegning, farvelægning, formgivning og udtryk.

De startede med at skulle tegne en ko, uden nogen introduktion - bare af fri fantasi. Det var sjovt, og meget svært for de fleste. For HVORDAN ser en ko egentlig ud? Efterfølgende kiggede vi på køer, og fik talt om de streger, linjer og former der er med til at danne en ko. Det der kendetegner koens ansigt.
De tegnede efterfølgende en ko igen, og derefter fik vi talt om forskellene fra deres første tegning og til den næste. De tegnede nu deres ko (ansigt) over på et lærrede og skulle selv finde ud af hvordan den skulle dekoreres. Dvs. males, collage, kridt eller tusch. Koen måtte gerne være farverig og fantasifuld, så længe linjerne var bibeholdt.


Næste opgave gik ud på at formgive en ko (ansigtet) i pap. Koens former skulle gøres tydelige for at skabe form, skulle de bygge opad i lag for at vise formen, og gøre den levende. Afslutningsvis blev de sprayet enten guld eller sølv. Så blev lagene mere tydelige og koens fik "værdi". Disse koansigter skulle laves i stor format, og det gave også nogle udfordringer, da det ofte er lettere at lave ting i lille format.


Sidste opgave gik ud på at dekorere deres egen ko, som i Cowparade. Du skulle lave skitser, og overføre deres motiv på en papmacheko. Det give også nogle udfordringer, da overfladen ikke var jævn og hvilket motiv ville de have, som også var synligt for beskueren. Afslutningsvis fik alle køerne en gang spraylak, for at give en fin overflade bedre holdbarhed.


UDSTILLINGEN
Det blev til en stor og flot udstilling i vores store kantine. De farverige billeder, kom på søjlerne, papkøerne på en udstillingsvæg og papmachekøerne i vores lille montre, som var betrukket med kunstgræs (der var desværre hurtigt ko-fald i montren).
Vores kantine er gennemgang for mange af vores elever, forældre og dem som bruger skolen udenfor skoletiden. Eleverne har fået rigtig mange positive kommentar på dette. 

Om det er muligt at have ting hængende i fred, i en kantine, hvor så mange elever og andre er dagligt, var ret spændende. Men overraskende nok, så blev der udvist stor respekt for elevernes arbejde. Dejligt!
2 kommentarer:

  1. Wow, sikke et fantastisk projekt. Og et flot resultat.

    SvarSlet
  2. Hej Ad.
    Var en tur rundt i blogland, da jeg stødte på din blog med så mange fantastiske ideer. Og så fandt jeg denne fantastiske cow parade udstilling, flot er det, og endnu flottere fordi jeg har en af de dygtige kunstnere boende hos mig, Mikkel fra 4.b. Fik det flotte sølvfarvede ko hoved hjem idag, og det har fået en plads i stuen. Tak for super timer i skolen.
    Hilsner fra Rikke, Mikkels mor :-)

    SvarSlet