tirsdag den 7. juli 2015

Abstrakte malerier

Disse enkle billeder er så fine i med deres grafiske linjer og formsprog.
De giver en lyst til at gå på opdagelse, selvom der umiddelbart ikke er noget motiv. Farvernes samspil og linjerne fører os rundt og rundt i motivet. Som enkelte billeder er de skønne, men som et stort fællesbillede har de en enorm effekt, der er voldsom og fantastisk!


Alle har fået et lærred (her 20 x 20 cm), vi har talt om abstraktion, farver og former. Jeg har udvalgt/lavet et udvalg af farver i samme nuance. Hvis man som lærer ikke vælger farver, nuancer for eleverne, ender det altid med at de tager rød, blå, grøn... De farver som jeg kalder "skolefarver". Det er vigtigt, at vi som lærere er med til at vise eleverne andre valgmuligheder, som vil være en del af deres farvelære og udvidelse af farverforståelse. 

Lærredet er klisteret til med malertape. Eleverne har selv gjort dette. Så har de meget nøjagtigt malet felterne, flere har brugt glimmer på det våde maling, for at give liv til billedet. 

Når det så er tørt tages malertapen af (Dette har jeg hjulpet med), og billederne er færdige.
Efterfølgende har vi talt om dem i forhold til farver, former og det der sker når vi kigger på dem.

Tilfældigvis fik vi lagt dem samlet og det blev til et foto af et "fællesbillede" af alle billederne. Overraskende flot og spændende at se på.

Disse billeder kan med rette laves enkeltvis, men også bruges som brikker til et stort fællesbillede, der kan pynte et sted på elevernes skole.


Tid: En dobbeltlektion
Materialer: lærrede, maling, (glimmer), malertape, pensler.
Indhold: maleteknik, farvelære, form, abstraktion

Ingen kommentarer:

Send en kommentar