lørdag den 23. juni 2012

Jorden rundt med 3.b


3. klasse har her inden sommerferien arbejdet med "hele verden". Endnu engang er det at arbejde med papmache en succes for alle. Det at formgive og opleve forandringerne fra gang til gang, har været spændende for eleverne. Og resultatet, som I kan se her, er ikke til at tage fejl af - stolte, tilfredse elever med "hele verden" i deres hånd.


Det var mest svært for drengene i klassen, at få fedtet hænderne ind i tapetklistet. Da den grænse så var overskredet, gik det rigtig godt med at få lagt masser af avisstykker på deres ballon.
Alle fik udleveret en ballon, og tapetklister til deling. Inden hænderne blev fedtet til, skulle de hver i sær, have lavet en bunke med iturevet avispapir klar. Derefter var det bare i gang - minimum tre lag var påkrævet, for at den skulle blive stærk nok.


Gangen efter skulle der males. Alle gjorde sig umage med at få blandet de blå farver så naturtro som muligt.
De var blevet vist hvordan man kunne blande, blå og hvid farve på "jorden", så der stadig var tydelige forskellig i farven. Det skulle komme til at ligne vand med skyer over. Vi fandt flere blilleder fra nettet, så det blev tydeligt for eleverne, hvordan vi oplever jorden, set oppefra.


Alle fik udleveret en a3 kopiside med verdenskortet - forenklet. Det skulle klippes ud, og derefter overføres til grøn filt, som derefter blev limet på kloden.
Klippeprocessen er altid en udfordring. Vi lærere går som regel ud fra at de kan klippe, men vi glemmer at det er os, som i høj grad skal hjælpe og lære eleverne dette. Der blev brugt en del tid på at klippe både i papir og efterfølgende i filt.


Til sidst fik vi putte en snor i toppen at "jorden", så de kan hænge.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar