fredag den 1. oktober 2010

Skyggebilleder

Jeg har arbejdet med VALG i min 7. klasse. Vi har besøgt en arrest, varmestue, fængsel, genbrugsbutik... Og her har vi hørt hvordan "ydregrupperne" i Danmark lever. Eleverne har fået en masse indtryk, som vi skulle prøve at udtrykke i et enkelt billede.
Vi fokuserede på modsætningerne. "Normalt fungernede" - narkoman, indsat, hjemløs, psykisk syg... Det blev til et skyggebillede, hvor kropssproget skulle vise forskellighederne i en person.
Eleverne har med deres kropssprog vist glæde og tristhed. Disse to udtryk blev fotograferet, og printet på overhead. Derefter har de tegnet dem selv op på papir, hvor vi havde lavet et "rum" hvori de kunne stå. De skulle tegne den glade person med masser af farver og så skulle deres skygge være den triste side i sort. Enkelte fik også skrevet et par linjer på billedet.

De er blevet ualmindelig udtryksfulde og fortæller rigtig meget.3 kommentarer:

 1. Jeg glæder mig til at følge med her. Det ser ud til at være spændende ting, I laver med eleverne. Meget inspirerende.

  SvarSlet
 2. Superfed idé, og nogle meget dygtige elever! :-) Er selv uddannet billedkunst- og håndarbejdslærer, og selv om jeg ikke arbejder som lærer nu, er interessen en livsstil som ikke kan slippes. Er spændt på at se hvad I kan præsentere læserne for i dette geniale forum for kreativitet!
  Ha' en lækker dag!
  Kh. Jane

  SvarSlet
 3. Tak for de søde kommentarer. Vi skal nok gøre vores for at vise de spændende ting vi går og laver. Og håber selvfølgelig at det vil inspirerer.

  SvarSlet